Logisztikai központ kialakítása az Alföld-Coop Kft. Kecskeméti telephelyén

Alföld-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely:
Kecskemét, Kurucz krt. 24.

Képviselő:
Vágóné Balla Eszter
ügyvezető

Telefon: 06-76-501-361
Fax: 06-76-481-372
E-mail:alfoldcoopkft@apc-kmet.hu

Cégtörténet
2010. április 2-án alakult. Alapítói az Alföld Pro-Coop Zrt. és további 31 kiskereskedelemi tevékenységet folyatató gazdasági társaság, amelyek mindannyian a COOP Gazdasági Csoport tagjai.

Tevékenységi kör
A Társaság fő tevékenységi köre logisztikai szolgáltatások nyújtása. Ezen belül jellemzően: raktározás, tárolás. A Kft. logisztikai kapacitása biztosítja a Coop boltok korszerű ellátását a frissáru (tej- és húskészítmények, előhűtött baromfi), valamint a mirelit árucikkek területén.

Stratégia, küldetés
Modern, költséghatékony, környezettudatos komplex logisztikai szolgáltatás nyújtása.


Logisztikai központ kialakítása
az Alföld-Coop Kft. kecskeméti telephelyén

Az Alföld-Coop Kft. jelen projekt keretében kecskeméti logisztikai központját alakítja ki. A 462 millió Ft összértékű beruházás során a társaság által bérelt hűtöttáru raktárcsarnok bővítése történt meg. Az összes hasznos alapterület így 2 516,03 m2-rel bővül, valamint beszerzésre kerülnek új, a korszerű logisztikai szolgáltatások nyújtásához elengedhetetlen süllyesztett raklapmérlegek, a szükséges állványrendszerek és targoncák. A fejlesztéssel kapcsolatosan 40 új munkahely is létesülni fog.

Kedvezményezett:
Alföld Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
6000 Kecskemét, Kurucz krt. 24.

Közreműködő Szervezet:
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684.

A Coop csoport kecskeméti logisztikai központjának fejlesztését kezdte meg. Az Alföld-Coop Kft. a piaci tendenciák alapján a friss és mirelit raktári kapacitását fejleszti uniós forrásból. A fejlesztés hatásaként a 3.700 m2-es hűtött és mirelit termékek raktározására alkalmas modern raktárbázis jött létre.

A beruházás során a legkorszerűbb technológiai megoldások kerülnek alkalmazásra. A műszaki megoldások kiválasztása során különös figyelmet fordítottak a környezetbarát hűtéstechnológia alkalmazására, mely a tevékenység jellege miatt meghatározó a környezeti fenntarthatóság szempontjából. A környezettudatos tervezés párosult a költséghatékony üzemeltetés elvárásaival, ugyanis a választott megoldás energia megtakarítást tesz lehetővé a kevésbé korszerű megoldásokhoz képest. A beruházás 2011. március 7-én kezdődött meg, és legkésőbb 2012. március 31-én fejeződött be.

A fejlesztés összes költségvetése 462 millió Ft, melyet 161,8 millió Ft-tal támogat a GOP-2009-3.2.1-es Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését célzó pályázati program keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A bővítést követően a Kft. 42 főre növelte alkalmazottainak számát.

A fejlesztés eredményeképpen az Alföld-Coop Kft. tehát egy korszerű, csúcstechnológiájú gépekkel felszerelt összességében 3 719,67 m2-es hűtött árú raktárcsarnokkal fog rendelkezni, így minden eszköz a rendelkezésre fog állni, ahhoz, hogy kiemelkedő színvonalon nyújtsa logisztikai szolgáltatásait, melynek köszönhetően a beruházást követő három év alatt 382 millió Ft többlet-árbevételt tud realizálni.

A projekt során megvalósításra kerülő fejlesztést a következő tényezők tették indokolttá:

A Coop Csoportot nagy vevőközpontúság jellemzi. Ezért gondolta úgy a vállalatcsoport, hogy a folyamatosan változó vevői igények maximális kielégítése és ezzel a piaci pozíció erősítése érdekében elengedhetetlen:
– egy csak logisztikával foglalkozó leányvállalat létrehozása, ezzel a csoport logisztikai szolgáltatásainak önálló fejlesztése;
– a raktározási kapacitások állandó bővítése.

A piaci pozíció erősítése és a vevőközpontúság érdekében azonban nemcsak a logisztikai kapacitások bővítését, de azok magas minőségben és nagyhatékonysággal történő elvégzését is szem előtt kellett tartani, ezért a projekt során olyan berendezések és állványrendszerek kerültek beszerzésre, amelyek a jelenlegi fejlettebb technológiát képviselik és biztosítják, a biztonságos, hatékony, gyors és magas minőségű munkavégzést.

Rövid távú célok:
– komplex logisztikai szolgáltatások nyújtása alkalmas hűtött áru raktár kapacitás bővítés, mely összesen 3 719,67 m2 hasznos alapterületű hűtött áru raktárt, azaz 2 518,03 m2 bővülést eredményez;
– magas minőséget képviselő logisztikai szolgáltatások nyújtásához szükséges csúcs technológiát képviselő berendezések, rendszerek beszerzése;
– munkahelyteremtés.

Hosszú távú célok:
– megrendelők igényeinek még komplexebb teljesítése;
– cégcsoport piaci pozíciójának erősítése;
– vállalatcsoport versenyképességének megőrzése.

Eredmények:
– 3 719,67 m2 hűtött áru raktárkapacitás;
– 382 millió Ft árbevétel növekmény a projekt befejezését követő három üzleti évben;
– 40 új munkahely létrehozása.

Az EU támogatással létrehozott project keretében az Alföld-Coop Kft. logisztikai központot hozott létre Kecskeméten az 5-ös út és az M5-ös autópálya közelében, a beruházás során jelentősen bővült a raktár, másrészt a logisztikai szolgáltatások magas színvonalú ellátásához szükséges legkorszerűbb, csúcs technológiát képviselő állványrendszer és mérlegek kerültek beszerzésre.

A beruházás képekben
Kezdetek

I. ütem

II. ütem

Átadás

Szervezeti felépítés

Ügyvezető: Vágóné Balla Eszter

Tulajdonosi, pénzügyi adatok (egyedi döntés szerint)

A társaság tulajdonosa 99,69%-ban az Alföld Pro-Coop Zrt.

Tevékenységi kör

Logisztikai szolgáltatás, raktározás, tárolás

Álláslehetőségek

Az Alföld-Coop Kft. dinamikusan fejlődő vállalkozás, amely a mai magyarországi viszonylatban versenyképes fizetést, és béren kívüli juttatásokat is tud adni dolgozóinak. Társaságunk kollektívája fiatal, lendületes, dolgozni akaró emberekből áll.