Duális képzés

Mi is az a duális képzés?
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar és a CO-OP Hungary Zrt. duális képzési együttműködési megállapodása szerint az Élelmiszermérnök BSc szakon 2015. szeptemberétől indítottunk először közös duális képzést.

A duális jellegű képzési forma elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek az összehangolása. A képzésre jelentkező hallgató egyetemi hallgatói jogviszonyban tanulnak és mellette gyakorlati tapasztalatokat szereznek a BCE és a COOP együttműködésének keretében. A tantervet az Egyetem és a vállalati partner közösen alakítja ki.

Az Élelmiszermérnök BSc duális képzés bevezetésének célja olyan szakemberek képzése, akik komplex, élelmiszermérnöki és kereskedelmi ismereteik birtokában képessé válnak az élelmiszer- termékpálya gyártási és értékesítési folyamatainak szervezésére és irányítására.

Miért érdemes ezt a duális képzést választanod?
A COOP az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező hazai élelmiszerlánca, meghatározó szerepet tölt be a hazai élelmiszeripar és kereskedelem területén. A COOP-ban töltött tanulmányi időszakban széles körben szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat azok a jelentkezők, akik felvételt nyernek a duális szakra. A képzés során a legjobb szakemberektől tanulhatsz, megismerheted a vállalat működését, naprakész szakismeretre tehetsz szert, amelyek kiváló alapot adhatnak szakmai karriered elindításához.

Az egyetemi tanulmányaid megkezdését követően hallgatói munkaviszonyba kerülsz, amelynek során – tanulmányi átlagod függvényében – állami ösztöndíjat kaphatsz. Ezen felül a CO-OP Hungary Zrt.-vel is szerződéses jogviszonyba kerülsz, ahonnan munkabért kapsz, így saját keresettel rendelkezhetsz. A tanulmányaid végén, friss mérnöki diplomával a kezedben bátran tüntetheted fel önéletrajzodban, hogy három éves szakmai gyakorlati tapasztalatot szereztél a CO-OP Hungary Zrt.-nél.

Mit várunk tőled?
Motivált, céltudatos, szorgalmas munkatársakat keresünk, akik aktívan vesznek részt a vállalat életében. Fontosnak tartjuk a fejlődési hajlandóságot, a probléma-megoldó képességet és a kimagasló szorgalmat. Informatikai jártasság és nyelvtudás előnyt jelenthet!

Mit kell beküldened?

  • Önéletrajz
  • Motivációs levél

Illetve, ha van:

  • Érettségi bizonyítvány másolata
  • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata
  • OKJ-s bizonyítvány másolata