A SEGÍTSÉG KÖZÖS FELELŐSSÉGÜNK

A COOP mindig fontos szereplője volt a helyi közösségek életének; a nehéz időkben is tevékenyen részt veszünk vásárlóink mindennapjaiban. Valljuk, hogy aki megteheti, annak kötelessége segíteni a nélkülözőkön. Ezzel a céllal hoztuk létre a „Coop Segély” a bajba jutottak megsegítéséért Alapítványt, amely a hátrányos helyzetű csoportok megsegítésére fordítja figyelmét.

Az Alapítvány kamionja az elmúlt 7 évben az ország minden megyéjében megfordult már, és több mint 100 millió forint értékben nyújtott támogatást az arra rászorulóknak. Az évek során vásárlási utalványt és élelmiszer segélycsomagokat juttattunk el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz és a Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely környéki vörös-iszap katasztrófa károsultjainak. Kulcsszerep jut az egyszeri gyorssegélyeknek, valamint az országos lefedettségű állami közintézményekben, gyermekotthonokban és nevelőszülőnél élő „különleges ellátást igénylő” (három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg) gyermekek támogatásának.

Az alapítvány alapelve az átláthatóság mellett a közvetlen támogatás, így biztosítva, hogy a segítség valóban oda érkezzen, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2017-ben újabb 20 millió forint értékű adománnyal járulunk hozzá 7726 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetéséhez az ország összes megyéjébe, június-július folyamán több mint 78 tonna élelmiszert eljuttatva.

„Sajnos sok szomorú dolog történik a világban. Rengeteg ember kerül önhibáján kívül nehéz helyzetbe, ezért is örülök, hogy a Coop Segély Alapítvány munkáján keresztül én is aktívan részt vehetek sok-sok ember megsegítésében” – mondta Kemény Dénes, a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumának elnöke, és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya.

Támogassa közös alapítványunkat!

Kérjük, adója 1%-ával is támogassa ezt a nagylelkű munkát, hogy még többet adhassunk!

SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Adóbevallásában, kérjük, tüntesse fel adószámunkat:
18144796-1-43

COOP Segély Alapítvány éves beszámoló 2016
COOP Segély Alapítvány éves beszámoló 2017