A LEGNAGYOBB ÖRÖM, HOGY KÖZÖSEN SEGÍTHETÜNK

A Coop 2300 üzletével az ország mintegy 1500 településén élő helyi közösségek mindennapjainak fontos szerepelője, tevékenységével milliók életében van jelen. Éppen ezért felelősséget érzünk aziránt, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a környezetünkben a rászorulókat, mindazokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. E téren folytatott felelősség vállalásunk legjobb példája a 2010-ben megalapított Coop Segély Alapítvány, amely a hátrányos helyzetű csoportok megsegítésére fordítja figyelmét.

Az elmúlt tíz év működésének eredményeként ez idáig több mint 130 millió forintot tudtunk fordítani segítségnyújtásra, ebből a korábbi évek során 75 millió forintnyi élelmiszer adománnyal támogattuk az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésnek, valamint több mint 55 millió forint értékű vásárlási utalványt és élelmiszer segélycsomagot juttattunk el katasztrófák idején – pl. az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa – károsultjainak.

Az alapítvány alapelve az átláthatóság mellett a közvetlen támogatás, ezzel biztosítva, hogy a segítség valóban oda érkezzen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A 2020-as évben 8268 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését segítjük országszerte újabb 25 millió forint értékű, 87 tonna Coop sajátmárkás alapélelmiszereket tartalmazó adománnyal, amit a korábbi évekhez hasonlóan személyesen juttatunk el mind a 19 megyébe.

A koronavírus-járványhelyzet különlegessé teszi karitatív tevékenységünket, hiszen jól tudjuk plusz feladatokkal néznek szembe a szociális intézmények. Még nagyobb értéket jelentett, hogy a támogatással felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók. Programunkkal továbbra is tiszteletünket kívánjuk kifejezni a pedagógusok, ápolók, nevelők iránt, akik áldozatos munkát végeznek a nehéz időszakban is.

„Sajnos sok szomorú dolog történik a világban. Rengeteg ember kerül önhibáján kívül nehéz helyzetbe, ezért is örülök, hogy a Coop Segély Alapítvány munkáján keresztül én is aktívan részt vehetek sok-sok ember megsegítésében” – mondta Kemény Dénes, a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumának elnöke, és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya.

Támogassa közös alapítványunkat!

Kérjük, adója 1%-ával is támogassa ezt a nagylelkű munkát, hogy még többet adhassunk!

SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Adóbevallásában, kérjük, tüntesse fel adószámunkat:
18144796-1-43

COOP Segély Alapítvány éves beszámoló 2016
COOP Segély Alapítvány éves beszámoló 2017