Elkötelezettek vagyunk, hogy a helyi közösségek támogatásán túl a világ globális környezeti problémáit se hagyjuk figyelmen kívül. Felelős vállalat ma már nem létezhet egy olyan fenntarthatósági stratégia nélkül, amely a hatékony működés és a társadalmi aspektusok mellett ne vegye figyelembe a jövő szempontjait is.

Ezért az üzletláncunk felelős tevékenységének egyik meghatározó pillérét képezi az energiahatékony gondolkodás, amelynek során különös figyelmet fordítunk a működéséből származó környezeti hatások, a károsanyag-kibocsátás, ökolábnyomunk csökkentésére, valamint az energiafelhasználásunk optimalizálásra.

A nemzetközi illetve hazai kutatások is azt mutatják, hogy a tudatosság megteremtésével, odafigyeléssel, az energiafogyasztás ésszerűsítésével, mérésével és ellenőrzésével az energiafelhasználás mintegy 10 %-kal csökkenthető. Az általános gyakorlat, hogy további 10%-nyi energiamegtakarítás érhető el gyorsan megtérülő beruházásokkal.

A környezet- és energiatudatos szemlélet meghatározza a vállalatcsoport minden tevékenységét a beszerzéstől kezdve az üzlethelyiségek létesítésén és használatán át a logisztikáig, így különböző területeken igyekszünk hozzájárulni környezetünk és a természeti erőforrásink védelméhez. 

Ezek közül is meghatározó azonban a bolti működés, így üzletfejlesztéseinket ma számos energiahatékonysági és környezetvédelmi beruházás jellemzi, amely a használt étolaj visszagyűjtést, a világítást és a hűtők optimalizálását, valamint a fűtési-hűtési rendszerek modernizációját egyaránt érinti, illetve folyamatos a napelemes technológia tesztelése is.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy energia- és környezetpolitikai döntéseink alkalmazására ösztönözzük a franchise partnereinket, amellyel üzletláncunk költséghatékonyan és versenyképesen végezheti a vásárlók mindennapi kiszolgálását és egyben hozzájárul környezetünk és éghajlatunk védelméhez.

Legtöbb háztartásban problémát okoz a használt étolaj kezelése. Az olaj egy veszélyes anyag, mely a külvilágba kerülve komoly fenyegetést jelent, különösképpen élővizeinkre és az ívóvízre nézve.

Rendkívül fontos a használt étolaj megfelelő kezelése, tisztítása és újrafelhasználása, amelyet partnereink segítségével megvalósítunk, így óvjuk a környezetünket.

332 COOP SZUPER üzletben már elérhetőek az OLAJPONTJAINK, ahol leadhatja a háztartásban használt étolajat, amelyet amellett hogy átveszünk, vásárlási kedvezménnyel is ösztönzünk.

Keresse meg az Önhöz legközelebbi használt étolaj átvételi pontunkat.

A részletes ÁTVÉTELI TÁJÉKOZTATÓNKAT ITT megtekintheti.

Óvja Ön is környezetét!

Vásárlóinkkal karöltve eddig már több mint 33 ezer liter használt étolaj került visszagyűjtésre, amely folyamatosan növekszik.

TOVÁBB


A fény az életet jelenti mindannyiunk számára. Manapság a mesterséges világításnak köszönhetően már nem vagyunk rászorulva, hogy teljes életünket a nap állásához igazítva éljük, hiszen világítótestek széles skálája áll rendelkezésünkre különböző célokra.

A környezetvédelem és az energiahatékonyság nálunk elsőbbséget élvez, így a hagyományos világítótesteket az üzletek felújítása során folyamatosan cseréljük LED fényforrásokra.

A LED-fényforrások a hagyományos világítótestekkel szemben hosszabb élettartammal, magasabb hatásfokkal és alacsonyabb fogyasztással üzemelnek, ezzel is hozzájárulva energiafelhasználásunk csökkentéséhez.Élelmiszereink megfelelő hűtése minőségük megóvása érdekében rendkívül fontos, hiszen biztosítja a termékek minőségének megőrzését azok felhasználásáig. Ügyelünk termékeink megfelelő, egyenletes hőmérsékleten tartására a hűtőkapacitás legkedvezőbb kihasználása mellett.

Az üzleteink felújítása során a nyitott hűtőpultjainkat üvegajtóval szereljük fel, amellyel jelentős hő- és energia- veszteségtől óvjuk meg üzleteinket.

Mindeközben vásárlóink számára a termékkínálat áttekintése továbbra sem ütközik akadályba, a megspórolt energia pedig pénztárcánkat és a környezetünket is egyaránt kíméli.Földünk kiszolgáltatott a fogyasztói társadalom életmódjának. Rengeteg nyersanyagot, energiát használunk fel, amelyet ma még kevésbé tudunk visszajuttatni a természet körfogásába.

A modern kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően azonban egyre több módját fedezik fel az újratermelődő energiaforrások gazdaságos kiaknázásának.

Hazánk természeti adottságai kiváló lehetőséget biztosítanak a napenergia hasznosítására.

Bevezető jelleggel már üzleteinkben is folyamatosan teszteljük a legkorszerűbb napelemes energiatermelő megoldásokat és élünk a természet adta lehetőséggel, hogy ezeknél az üzleteknél az áramfelhasználásunk egy jelentős részét környezet kímélően oldjuk meg.