COOP a jövő olimpikonjai mellett

mob

Kedden ünnepélyes fogadalmat tett a vasárnaptól jövő szombatig Tbilisziben zajló 13. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) résztvevő 81 tagú magyar csapat, amely nyolc sportágban képviseli az ország színeit.

Az ünnepi fogadalomtételen és csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója kiemelte, hogy a COOP gyémánt fokozatú partneri együttműködése a Magyar Olimpiai Csapat támogatásán túl hatalmas segítséget jelent az utánpótlás nevelésben, a fiatal tehetségek felfedezésében is. Az üzletlánc immár 1996 óta a Magyar Olimpiai Csapat támogatója, így az elmúlt évtizedekben a támogatását a profi sportolókon és olimpikonokon túl számtalan fiatal tehetség is élvezte.

Az ünnepélyes fogadalomtételen a csapatvezető rövid történeti áttekintésében megemlítette, hogy az EYOF-ot kétévente, a 14-17 éves korosztálynak rendezik meg, a külsőségek azonban a felnőttek ötkarikás játékát idézik, például szerepel a programban látványos megnyitó és záróünnepség is. Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó köszöntőjében kiemelte, hogy az európai ifjúsági olimpia a felnőtt olimpia előszobája, ahol még nem annyira az eredményesség, inkább a tapasztalatszerzés a fontos, és ha valakinek ekkor még nem teljesülnek az ötkarikás álmai, van idő a fejlődésre, a javításra.

Az ünnepélyes fogadalomtételre az adott sportág egy-egy kiemelkedő felnőtt sportolója – például Tóth Krisztián cselgáncsozó, Tóth Tímea kézilabdázó, Temesvári Andrea teniszező, Hargitay András úszó – vezette fel a fiatalokat, akik Kovács Ágnes előmondásával tették le az esküt. A magyar versenyzők nyolc sportágban – atlétika, cselgáncs, torna, kerékpár, tenisz, kosárlabda (lánycsapat), kézilabda (fiúcsapat) és úszás – állnak rajthoz Tbilisziben.

A következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győr rendezi 2017-ben.

interjú Dr. Nagy Zsigmonddal