35. Őszi COOP Napok Tiszaföldváron

bolt_nagy

A COOP rendezvényeket, party-kat a lakosság kedvezően fogadta, ezek között kiemelkedett az immár 35. alkalommal megrendezett Őszi ÁFÉSZ-COOP Napok rendezvénysorozata, amelynek hagyományosan Tiszaföldvár volt a házigazdája. Ennek keretében a Tiszaföldvár, Kossuth L. út 136. sz. alatti 1. sz. ABC környékén több pavilonban árubemutatót, engedményes vásárt tartottak, egészségügyi szolgáltatást valamint kulturális műsorokat, játékos vetélkedőket és más szórakozási lehetőséget is biztosítottak. Ezzel egy időben a cég többi COOP boltjában is kereskedelmi akciókra került sor. A cél ezzel is a COOP üzleti csoport vonzásának erősítése, a vásárlók közérzetének javítása, és egy kellemes családi nap biztosítása.

Tiszaföldvár községben 1945. november 25-én alakult meg a helyi Földműves Szövetkezet. A sikeres működés alapján a kereskedelmi hálózat bővült, a forgalom dinamikusan nőtt, a vagyon gyarapodott. A legnagyobb fejlődés 1976-86. között volt (ABC- áruház, kistelepülési program, stb.). Időközben a Földműves Szövetkezetek – köztük a Tiszaföldvári is – átalakultak Általános Fogyasztási Szövetkezetté.

A Tiszaföldvári ÁFÉSZ a gazdasági, társadalmi, politikai változásokhoz, köztük az 1989-90. évi gyökeres átalakulásokhoz sikeresen alkalmazkodott, mindig sikerült megújulni. Az ÁFÉSZ-ek közötti dinamikus együttműködés nagyban elősegítette a talpon maradást, a fejlődést, előbb a Kunszentmártoni ÁFÉSZ majd a Mezőtúri ÁFÉSZ a Tiszaföldvári ÁFÉSZ-szel való integrációt választotta, amely egy újabb jelentős fejlődést, előrelépést eredményezett. 2006 tavaszán a Tiszaföldvári ÁFÉSZ átalakult gazdasági társasággá és Tiszaföldvári COOP Zrt. néven folytatta munkáját.

A jelenlegi- és a jövőben várható helyzet értékelése kapcsán a cég gazdasági és testületi vezetése a gazdasági- pénzügyi stabilitás, valamint a jövőbeni fejlődés érdekében a CO-OP Star Zrt. üzletcsoportjával történő integráció mellett döntött. Az átrendeződés a cég önállóságának meghagyásával 2015. elején megtörtént, amelynek pozitív hatásai már több területen megmutatkoznak. Ezek között kell megemlíteni, hogy már idén olyan hálózatfejlesztések történtek, amelyet a Tiszaföldvári COOP Zrt. saját erőforrásból nem lett volna képes megvalósítani. Több COOP szuper áruház korszerűsítésére került sor 90 millió Ft. értékben.


35. Őszi COOP Napok Tiszaföldváron 1.35. Őszi COOP Napok Tiszaföldváron 2.